Косово - Совет за безбедност | Вести | DW | 11.05.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Вести

Косово - Совет за безбедност

Мнозинството членки на Советот за безбедност го поддржуваат планот на Обединетите Нации за надгледувана независнот на Косово и покрај противењето на Русија, изјави американскиот амбасадор во ОН Залмеј Халилзад.

За да се усвои резолуција треба да се добијат гласови од најмалку девет од петнаесетте земји членки на Советот за безбедност, без ниедно вето од петте постојани членки.