Корона-фризура за кревање на свеста за болеста | Теми | DW | 02.06.2020
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Теми

Корона-фризура за кревање на свеста за болеста

И покрај тоа што досега од новиот коронавирус ширум светот се заразени преку 6 милиони и 200 илјади луѓе а од Ковид-19 починаа преку 375 илјади, не се ретки оние кои и натаму негираат дека болеста постои или не ја сфаќаат сериозно заканата. Исклучок не е и Африка, поточно Кенија. Таму со необичен метод една мајка се обидува да ја подигне свеста за болеста.

Гледај видео 01:36

Искусниот кениски фотограф Донвилсон Одиамбо  видел се и сешто во метрополата Најроби. Но, дури и тој беше изненаден - и воодушевен - кога наиде на нешто креативно што никој во Кенија, па дури и на кое било друго место, досега не го видел: корона-фризура! 

Повеќе:

-Коронавирус: Колку се корисни тестовите за антитела?

-Германците му вртат грб на месото - нов начин на исхрана

-Статистика за несреќи: Короната спасува животи

Погледнете во насловното видео како една мајка од Кенија разиграно ја користи косата на своите ќерки за кревање на свеста за пандемијата меѓу луѓето во Најроби. 

 

 

Прочитај го и ова