Корона-криза: Хероините на касите | Теми | DW | 26.03.2020
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Теми

Корона-криза: Хероините на касите

Контактот со муштериите е составен дел од работата на продавачки и пред сѐ касиерките во супермаркетите и другите продавници. Тоа претставува голем проблем во време на пандемијата на коронавирусот.

Гледај видео 01:19

Додека рестораните, училиштата, и многу фирми остануваат затворени, супермаркетите продолжуваат да работат. Тоа е огромно оптоварување за продавачките и продавачите- и тоа не само поради заканата од Ковид-19. 

Сите текстови, видеа и фотогалерии за коронавирусот на едно место

Актуелната криза ја покажа системската важност на овие премалку платени работници, кои сега ги ризикуваат своето здравје и нерви, за да функционираат општетствата под карантин.