Посети ја новата страница на DW

Погледнете ја бета-верзијата на dw.com. Сѐ уште не сме готови! Вашето мислење може да ни помогне да ја направиме подобра!

  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Коронавирус

Коронавирусот е заболување на белите дробови кое се манифестира со треска, сува кашлица, недостаток на здив, болки во мускулите и замор.

Коронавирусите, кои се познати од 1960-те години, можат да предизвикаат како обична настинка, така и опасни заболувања на белодробните органи, како САРС или МЕРС. Новиот Коронавирус, наречен Ковид-19 се појави во Кина на крајот на 2019 година, а потоа се прошири и во Европа и на сите други светски континенти.

Покажи повеќе написи