„Вакцината е единствено решение за излез од Ковид-кризата“ | Сите содржини | DW | 01.03.2021
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Сите содржини

„Вакцината е единствено решение за излез од Ковид-кризата“

Вакцината спречува 9 од 10 случаи на пренос, во над 95% од случаите спречува хоспитализација и тоа е единствено решение да излеземе од кризата, вели молекуларниот биолог Ненад Сврзикапа, докторанд на Оксфорд.

Гледај видео 15:47

Прочитај го и ова