Копнежот на Германците по старата добра марка | Економија | DW | 22.12.2017
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Економија

Копнежот на Германците по старата добра марка

Старата добра марка за Германците отсекогаш била повеќе од обична валута. Таа беше симбол на благосостојба и национална гордост. Со доаѓањето на еврото, марката дефинитивно замина во историјата. Или можеби не? #DE_facto:

Во Германија сѐ уште голем број луѓе ги претвораат цените од евра во марки, за да проверат дали нешто им е скапо или не. Се проценува дека дома Германците денес чуваат дури 12,7 милијарди дојч-марки. Што би се случило доколку би се вратила старата добра германска марка? 

 

 

Гледај видео 03:03

#DE_facto: Добрата стара германска марка

Аудио и видео прилози на оваа тема

Реклама