Конференција за миграција и борба против криминалот во Брдо | Вести | DW | 04.10.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Конференција за миграција и борба против криминалот во Брдо

*

Словенечкиот министер за внатрешни работи Драгутин Мате денеска во Брдо ја отвори 7та регионална конференција за незаконска миграција, организиран криминал, корупција и тероризам. На конференцијата зборуваше и еврокомесарот за правда Франко Фратини кој предупреди дека и покрај специфичностите на поединечни држави кон миграцијата треба да се развива глобален пристап. Конференцијата продолжува со расправа за органзиран криминал во државите на западен Балкан по што ќе следува расправа за меѓукултурен дијалог. На конференцијата учествуваат 20тина министри и високи претставници на министерствата за внатрешни работи на земјите од западен Балкан и ЕУ.