Конечно преговори меѓу Германски железници и Синдикатот | Вести | DW | 20.11.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Конечно преговори меѓу Германски железници и Синдикатот

*

Претставниците на германски железници и синдикатот на машиновозачите денеска ќе имаат средба на непозната локација. Тие треба да пронајдат решение за неколкумесечиот конфликт предизвикан од барањата за покачување на платите на машиновозачите. Според министерот за сообраќај Тифензе, Германски железници се подготвени да понудат нов компромисен предлог. Не се познати детали за понудата. Ако не се постигне договор, синдикатот најави дека може да следи штрајк на неодредено време.