Комитетот за бегалци на ОН со барање до Германија | Вести | DW | 10.08.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Комитетот за бегалци на ОН со барање до Германија

*

Комитетот за беглаци на ОН побара од германските власти, да им дозволи слободен избор на месото на живеење на баглаците. Со европското и меѓународно правното право е неспоиво да им се скрати правото на избор на место на живеење на лицата кои имаат признат статус на багалци. Ова важи и за лица бекалци, кои поради повреда на човековите права се заштитени од протерување.