Колку навистина се заработува во Германија? | Економија | DW | 04.07.2017
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Економија

Колку навистина се заработува во Германија?

Платите во Германија се неколкупати повисоки од оние во Македонија, но можеби ќе Ве изненади колку се заработува во одделни бранши.

Постојат многу митови, но често реалноста е поинаква. Платите во Германија се неколкупати повисоки од оние во Македонија, но можеби ќе Ве изненади колку се заработува во одделни бранши. На пример, градежните инженери заработуваат околу 3.000 евра месечно, исто толку и архитектите, а лекарите и информатичарите нешто повеќе. Без оглед на повисоките трошоци за живот, сепак вработените од Балкан се главно задоволни. 

Гледај видео 02:30

Платите во Германија - кој колку заработува?

Аудио и видео прилози на оваа тема

Реклама