Коен: ако се прогласи еднострана независнот треба да се сопре процесот на евроинтеграции | Вести | DW | 09.08.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Коен: ако се прогласи еднострана независнот треба да се сопре процесот на евроинтеграции

*

Поранешниот координатор на српскиот преговарачки тим за Косово Леон Коен изјави дека во случај на ендострано прогласување на независност на Косово од поедини членки на ЕУ, Србија би требала на неодредно време да го стопира порцесот на приклучување кон ЕУ. Коен го отфрли толкувањето дека статусот на Косово и на eвроинтеграции се одвоени процеси.