Кога Германците „подмачкуваат кај што треба“ | Економија | DW | 26.01.2018
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Економија

Кога Германците „подмачкуваат кај што треба“

На граѓаните во Германија не им паѓа на памет да му подадат пари под рака на сообраќаец или на лекар за да влезат преку ред. Но, Германците не се „цвеќиња“ - корупцијата е висока и тоа првенствено во стопанството.

Во изминатите две години во дури 26 проценти од германските фирми е забележан барем еден сериозен случај на корупција. Германија уште е меѓу десетината земји со најниска стапка на корупција. Но, неа ја има  - и тоа очигледно сѐ повеќе. 

Гледај видео 02:26

Кога Германците „подмачкуваат кај што треба“

 

 

Аудио и видео прилози на оваа тема

Реклама