Книжевна награда за Јулиа Франк | Вести | DW | 09.10.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Книжевна награда за Јулиа Франк

*

Германската писателка Јулиа Франк е добитник на годинешната награда на германските книгоиздавачи. Франк го добива признанието за делото „Митагсфрау„ за кое ќе добие награда во износ од 25.000 евра

„ Многу сум изненадена, бидејќи има неколку книги кои се наоѓаат на списокот и не само на него, кои ги прочитав во изминатиов период и сметам дека тоа го заслужуваат. Сакам искрено да му се заблагодарам на жирито за доделената нарада„ изјави Франк