Клима-развојна помош | Вести | DW | 05.04.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Клима-развојна помош

Германската министерка за развој Хајдемари Вичорек Цојл во врска со промената на климата побара индустриските земји да одделат повеќе пари за финансиска помош.Западот мора да ги зголеми износите за т.н. земји во развој,потребни се на пример улици и мостови кои ќе придонесат за подобро надминување на еколошките оптоварувања,изјави министерката за Франкфуртер Рундшау.Потребна е исто така поддршка и за преселба на луѓето од бреговите кои се загрозени од поплави.