Клима – концерти | Вести | DW | 07.07.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Клима – концерти

*

Со манифестации во Сиднеј и Токио почна серијата концерти за заштита на светската клима. Според организаторите, цели 24 часа треба да се организираат концерти со 150 ѕвезди од светската музичката сцена и тоа на сите пет континенти. Приходите ќе одат во прилог на еколошката иницијатива востановена од поранешниот американски потпретседател Ал Гор. “Ова е прашање на моралот, на етиката. Станува збор за опстанокот на нашата цивилизацаија. За тоа не ни остануваат уште многу години” - порача Ал Гор.