Кланиците во Велика Британија повторно отворени | Вести | DW | 10.08.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Кланиците во Велика Британија повторно отворени

*

Една недела по избивањето на шапот и лигавјата во јужна Англија, британските власти ја укинаа забраната за транспорт на животни. Со работа повторно почнуваат и кланиците. Заразата се појави на фарма во јужниот дел на земјата, а неколку дена подоцна беше откриена и на соседниот посед. Сега постои сомневање дека вирусот е присутен и на уште една фарма. Поради шапот и лигавката во Велика Британија досега се заклани околу 600 говеда.