Кинескиот ѕид под снежна покривка | Старт | DW | 06.04.2018
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Старт

Кинескиот ѕид под снежна покривка

Снегот ги изненади Кинезите - во Пекинг снег не паднал во април во последните 30 години. Бројни туристи ја искористија приликата да уживаат во прошетка по Кинескиот ѕид, со прекрасна глетка пред себе - завеани планини и црешовите дрвја покрај Ѕидот под снежна наметка.

Гледај видео 01:11