Кина како полигон за тестирање самоуправувачки возила | Сите содржини | DW | 08.04.2016
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Сите содржини

Кина како полигон за тестирање самоуправувачки возила

Шведскиот автопроизводител Волво има намера во Кина да тестира 100 автомобили без возач. Кинеските власти се многу отворени за новата технологија. Тоа за нив е можност за подобро регулирање на сообраќајните турканици во градовите.

Гледај видео 01:39

Повеќе во Медија центарот

Прочитај го и ова