Керим ќе претседава со 62 – то Генералното собрание на Обединети Нации | Вести | DW | 18.09.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Керим ќе претседава со 62 – то Генералното собрание на Обединети Нации

*

По долгогодишни политички дебати земјите членки на Обединетите Нации бараат спроведување на задоцнетата реформа на Советот за безбедност. Во резолуцијата усвоена вчера, Генералното собрание на ОН побара од наредниот претседател Срѓан Керим да се погрижи за одржување голем број преговори на владино ниво. На преговорите според резолуцијата треба да се земат предвид сите опции за опсежно ново структуирање на највисокото тело на ОН и колку што е можно побрзо, најдобро пред крајот на годинава официјално да се претстават резултатите. 62-то Генерално собрание на ОН почнува денеска, а со него претседава Срѓан Керим.