Кендиза Лала се бори за Ромите на Косово | Сите содржини | DW | 28.06.2019
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Сите содржини

Кендиза Лала се бори за Ромите на Косово

Косовското општество е конзервативно, а жените и децата Роми се двојно дискриминирани, вели Кендиза Лала од Ѓаковица. Оваа 18-годишна девојка веќе три години се ангажира за Ромите на Косово и за тоа доби европска награда.

Гледај видео 03:57

Прочитај го и ова