Келер ја посети Малта – разговори за бегалците од Африка | Вести | DW | 18.11.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Келер ја посети Малта – разговори за бегалците од Африка

*

Германскиот сојузен претседател Хорст Келер ја заврши посетата на Малта. Во средиштето на разговорите беше проблемот со прилив на бегалци од Африка. Келер и во оваа пригода се заложи за создавање предуслови во Африка за луѓето да не бидат принудени на илегално емигрирање. Келер претходно ги посети и Алжир и Мавританија.