Келер во Хаг | Вести | DW | 09.10.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Келер во Хаг

*

Германскиот претседател Хорст Келер ја истакна важноста на меѓународниот суд за воени злосторства во Хаг. Прогонот на воените злосторници го прави светот посигурен, изјави Келер по посетата на судот во Ден Хаг. Тој нагласи дека земјите кои се директно погодени од работењето на судот треба да ја поддржат неговата истрага. Во рамки на официјалната посета на Холандија, Келер разговараше со премиерот Јан Петер Балкененде и хопландската кралица Беатрикс.