Келер во Африка | Вести | DW | 14.11.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Келер во Африка

*

Германскиот претседател Хорст Келер денеска ја завршува посетата на Алжир и ја продолжува турнејата низ Африка во Мавританија. Исламската Република од 1960 година е независна, а по воениот пуч против авторитарниот режим е на патот кон демократија. На крајот на неговата прва посета на Алжир, впечатоците на Келер се поделени. Во втората по големина африканска земја, недостасува храброст, по пропаѓањето на социјализмот да тргне по нов пат – смета претседателот.