Кафе во чаши што се јадат | Панорама | DW | 09.06.2017
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Панорама

Кафе во чаши што се јадат

Прво се пие кафето, а потоа се јаде чашата. Чашите кои се апсолутно „био“ се изум на фирма од Бугарија.

Старт-ап фирмата чиј изум се чашите што се јадат тврди дека ако само еден процент од Coffe-to-go-чашите во светот се заменат со еколошките чаши, ќе се продуцира многу помалку отпад. Годишно во светот во ѓубре завршуваат дури 120 милијарди Coffe-to-go-чаши. 

Гледај видео 01:20

Испи си, изеди си

Аудио и видео прилози на оваа тема

Реклама