Посети ја новата страница на DW

Погледнете ја бета-верзијата на dw.com. Сѐ уште не сме готови! Вашето мислење може да ни помогне да ја направиме подобра!

  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Катица Ќулавкова

Катица Ќулавкова, родена на 11 декември 1951 година во Велес, е македонски академик, професор и писателка.

Ќулавкова работи на Филолошкиот факултет во Скопје како професор по теорија и методологија на проучувањето на книжевноста на Катедрата за општа и компаративна книжевност. Во 2003 година е избрана за член на Македонската академија на науките и уметностите. Автор е на повеќе книги поезија и проза, студии и критики, и добитник на бројни државни награди.