1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Катица Јанева

Катица Јанева, родена на 9 февруари 1965 година во Гевгелија, македонски правник и Специјален јавен обвинител.

Јанева дипломирала на Правниот факултет во Скопје во 1989 година, а од 2003 година работи во Обвинителството во Гевгелија. За прв човек на Специјалното јавно обвинителство (СЈО) е избрана на 15 септември 2015 година, откако претходно за нејзиното именување беше постигнат консензус меѓу четирите најголеми политички партии во Македонија.

Покажи повеќе написи