Каспаров нема да учествува на парламентарните избори | Вести | DW | 11.10.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Каспаров нема да учествува на парламентарните избори

*

Опозициониот руски политичат и поранешен шаховски велемајстор Гари Каспаров нема да учествува на парламентарните избори во декември. Централната изборна комисија не ја регистрираше кандидатската листа на партијата Поинаква Русија. Образложението е дека на иборите можат да учествуваат само партиите кои веќе се регистрирани. Каспаров, кој сака да се кандидира и на претстојните претседателски избори, во последните месеци беше еден од главните организатори на демонстрациите против руската влада.