Касетата полни 50 години | Старт | DW | 14.06.2013
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Старт

Касетата полни 50 години

Таа се појави во 1963 година. Првичната намена и' беше - на неа да се меморира она што се снима на апаратите за диктирање. Музичките фанови меѓутоа почнаа да ја користат за снимање на музички нумери од радио емисиите.

Гледај видео 03:48
Now live
03:48 минути