Карл Маркс - роденденот и статуата | Сите содржини | DW | 04.05.2018
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Сите содржини

Карл Маркс - роденденот и статуата

По повод 200. роденден на Карл Маркс во Трир се отвораат три големи изложби. Во фокусот е изложбата за неговиот живот и дело. Контроверзи предизвикува големата статуа, подарок од Кина.

Гледај видео 01:37

Прочитај го и ова