Карзаи повика на борба против тероризмот | Вести | DW | 10.08.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Карзаи повика на борба против тероризмот

*

Претседателот на Авганистан ги повика религиозните и племенските водачи на одлучна борба против исламиситичките екстремисит во авганистанско – пакистанската гранична област. На првиот ден од тридневниот собир на племенските водачи во Кабул, Карзаи ги осуди и постојаното насилство и грабнувања во неговата земја. Пакистанскиот премиер Шукат Азиси од своја страна нагласи пак дека судбините на двете земји не можат да се одвојат една од друга.