Караманот е благородно куче заштитник | Старт | DW | 11.11.2017
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Старт

Караманот е благородно куче заштитник

Пред 20 години беше на работ на исчезнување, а денес, благодарение на ентузијастите, во Македонија има околу 200 кучиња од автохтоната раса Караман, една од најстарите овчарски раси. На 25 ноември ќе се одржи и специјализирана изложба на карамани.

Гледај видео 01:57
Now live
01:57 минути