Како се менуваше модата кај костимите за капење | Панорама | DW | 21.06.2017
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Панорама

Како се менуваше модата кај костимите за капење

Од едноделни, дводелни, до танкини и буркини, модата кај костимите за капење продолжува да изненадува. Фрламе поглед врз развојот на оваа мода низ децениите.

18. век ги донесе првите костими за капење за дамите и целосните костими кај мажите. Луѓето се капеа во костими направени од дебела волна и памук кои впиваа многу вода и им требаше цела вечност за да се исушат. Сѐ беше стриктно сегрегирано според полот - вклучително и зоните за капење. 
Оттогаш до денес, се променија многу нешта...

DW.COM

Реклама