1. Прескокни до содржината
  2. Прескокни до главната навигација
  3. Кон други страници на DW
Наука

Како да се идентификуваат мутациите на коронавирусот?

Теса Клара Валтер
25 јануари 2021

Лабораториите во Германија се обидуваат на различни начини да ги идентификуваат мутациите на коронавирус. Некои методи се долготрајни, но се користи и пократка, која дава резултат во рок од 24 часа.

https://www.dw.com/mk/%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%BE-%D0%B4%D0%B0-%D1%81%D0%B5-%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B8%D1%84%D0%B8%D0%BA%D1%83%D0%B2%D0%B0%D0%B0%D1%82-%D0%BC%D1%83%D1%82%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%80%D1%83%D1%81%D0%BE%D1%82/video-56337080
Прескокни го блокот Тема на денот

Тема на денот

Зградата на владата на Република Северна Македонија

Инаетот како главен енергенс

Mazedonien DW-Korrespondentin aus Skopje, Katerina Blazevska
Катерина Блажевска
Прескокни го блокот Повеќе теми
Врати се на почетната страница