1. Прескокни до содржината
  2. Прескокни до главната навигација
  3. Кон други страници на DW

Како да продише Ниш?

5 декември 2019

Зимата за жителите на Ниш по правило значи дека неколку месеци ќе дишат загаден воздух. Состојбата претходните години беше алармантна, а и последните денови од мерењето на загаденост на воздухот може да се прочита оти ситуацијата не е задоволувачка. Нашиот #dw_BalkanBooster-тандем Ламиа и Младен во Ниш разговараше со две жени кои интензивно се занимаваат со овој проблем.

https://p.dw.com/p/3UGQo