Како Германците се справуваат со „неомилениот“ полициски час? | Теми | DW | 30.04.2021
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Теми

Како Германците се справуваат со „неомилениот“ полициски час?

И додека во бројни други земји полицискиот час е вообичаена мерка за справување со пандемијата, мнозинството Германци до пред една недела немаа искусено забрана за излегување во рамките на корона-рестрикциите. Но, полицискиот час останува многу спорен во земјата и веќе се редат тужби против него пред Уставниот суд.

Гледај видео 01:22

Прочитај го и ова