Какво решение за бегалската криза? | Старт | DW | 03.11.2015
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Старт

Какво решение за бегалската криза?

Германската владина коалиција во бегалската криза спори пред сѐ за начинот и формата на првично прифаќање на мигрантите. Партиите од Унијата , Христијанско-демократската унија (ЦДУ) и Христијанско-социјалната унија (ЦСУ) и натаму притискаат за воспоставување т.н „транзитни зони“, додека Социјалдемократската партија (СПД) пак посакува т.н „влезни центри“.

Гледај видео 01:41
Now live
01:41 минути