И црногорската полиција го потврди апсењето на Ѓорѓевиќ | Вести | DW | 17.06.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

И црногорската полиција го потврди апсењето на Ѓорѓевиќ

*

Црногорската полиција изјави потврди дека бараниот хашки бегалец, поранешниот српски полициски генерал Властимир Ѓорѓевиќ е уапсен. Тој се товари за злосторства против човештвото и кршење на законите и обичаите на војната во Косово. За време на косовскиот конфликт Ѓорѓевиќ бил помошник заменик министер за внатрешни работи и началник на ресорот јавна безбедност. Досега се претпоставуваше дека од 2001 година се криел во Русија.