И натаму вонредна состојба во Грузија | Вести | DW | 10.11.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

И натаму вонредна состојба во Грузија

*

Наспроти најновото попуштање на тензиите во Грузија, парламентот во Тбилиси сепак го одобри воведувањето вонредна состојба во земјата до 22-и ноември. Со тоа и понатаму останува на сила забраната за демонстрирање, како и ограничувањето на известувањето на медиумите спроти предвремените претседателски избори на 5 јануари. САД најавија дека ќе испратат специјален пратеник во Грузија кој ќе протестира против ограничувањето на демократските права во земјата.