И коњите се жртви на економската криза | Старт | DW | 03.12.2014
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Старт

И коњите се жртви на економската криза

Економската криза во Португалија ги погаѓа не само луѓето, туку и животните. Дури и оние од благородни раси, како коњите Луситано, кои чинат и по неколку десетици илјади евра. На португалското стопанство му оди лошо, а за коњ се потребни пари, за сено, храна, ветеринар... Затоа многу од коњите се препуштени сами на себе, додека да умрат. Или, додека некој не ги однесе во кланица.

Гледај видео 05:23
Now live
05:23 минути