Италијанскиот сенат ја одобри мисијата во Авганистан | Вести | DW | 28.03.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Италијанскиот сенат ја одобри мисијата во Авганистан

Италијанскиот сенат даде зелено светло за продолжување на мисијата во Авганистан. Со тоа се зацврстува поддршката за премиерот Романо Проди, кој пред неколку месеци поднесе оставка откако не доби поддршка за плановите во Авганистан.