Историските заслуги на Хелмут Кол | Старт | DW | 17.06.2017
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Старт

Историските заслуги на Хелмут Кол

Тој беше првиот канцелар на повторно обединета Германија. 16 години беше на функцијата, подолго од сите други канцелари. Хелмут Кол е и „политички татко“ на сегашната предводничка на Германија и на Европа, Ангела Меркел.

Гледај видео 00:55