Исмаил Кадаре, албански писател | Спор за името | DW | 24.04.2013
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Спор за името

Исмаил Кадаре, албански писател

„Со своето известување Дојче веле дава голем придонес за зајакнување на демократската свест на граѓаните.“

„Сите Албанци - во Албанија, на Косово или каде и да е во светот - Дојче веле го сметаат за медиум кој ги пренесува вредностите на една демократска земја. Со своето известување ДВ постојано дава важен придонес за јакнење на демократската свест на граѓаните. За Албанците, кои сакаат да бидат дел од големото европско семејство, ДВ е глас на вистината и на европската перспектива.“

Исмаил Кадаре, писател од Албанија со меѓународно реноме, преведуван на повеќе од 30 јазици