Исламска конференција | Вести | DW | 02.05.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Вести

Исламска конференција

Седум месеци по првата, денеска во Берлин се одржува втората исламска конференција во организација на германската влада. Цел на средбата е подобра религиозна и општествена интеграција на околу 3,2 милиони муслимани во Германија. Конференцијата е замислена како долгорочен процес на преговори и комуникација меѓу државата и претставниците на муслиманското население.