Иран ќе гради уште две атомски централи | Вести | DW | 15.04.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Иран ќе гради уште две атомски централи

Иран има намера наредната недела да распише меѓународен конкурс за изградба на две натамошни атомски централи. Тие заедно треба да бидат со сила од 3200 мегавати. 70 насто од работите на изградба на постројките треба да бидат доделени на странски фирми.