Иран-нови снимки на заробените војници | Вести | DW | 02.04.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Иран-нови снимки на заробените војници

Иранската државна телевизија прикажа нови снимки на дел од заробените 15 британски војници.На неа двајца од морнарите на географска карта ја прикажуваат својата позиција во Персискиот залив во моментот на заробувањето на 23 март.Според нив,тие биле навлезени во ирански територијални води.

Британското министерство за надворешни работи во Лондон снимката ја нарече неприфатлива.Велика Британија во меѓувреме води директни преговори со Иран за ослободување на војниците,соопшти британскиот министер за одбрана Браун,без да наведува детали.