Иран збогатува ураниум со забавено темпо | Вести | DW | 09.07.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Вести

Иран збогатува ураниум со забавено темпо

*

Меѓународната агенција за атомска енергија проценува дека Иран не го спорведува збогатувањето уранум со досегашното темпо. Шефот на Меѓународната агенција за атомска енергија Мохамед Ел Барадеј рече дека е успорена инсталацијата на центрифуги за збогатување на ураниум. Обединетите Нации му префрлуваат на Иран, дека преку процесот на снабдување со енергија се стреми кон производство на атомска енергија.