Инсекти за грицкање | Старт | DW | 01.09.2014
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Старт

Инсекти за грицкање

Иако во некои делови на светот е разбирливо само по себе да се јадат инсекти, на традиционалното европско мени за нив нема место. Но, сѐ почесто готвачите и производителите на храна и овде експериментираат со инсекти, кои се сметаат за посебно здрави и богати со протеини. Во Брисел во меѓувреме направи име старт-ап фирмата "Bugs in Mugs", која нуди грицки со инсекти како меѓуоброк.

Гледај видео 03:05
Now live
03:05 минути