Индија – претседател | Вести | DW | 21.07.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Индија – претседател

*

Нов претседател на Индија ќе биде Пратиба Патил. Таа прва жена што досега воопшто е избрана на оваа функција. Патил, која и‘ припаѓа на владеачката Конгресна партија доби двојно повеќе гласови од нејзиниот противник, Бајрон Синг Шекават од хинду-националистичката, БЈП.