Инвестициите не можат да дојдат одеднаш | Македонија | DW | 05.12.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Македонија

Инвестициите не можат да дојдат одеднаш

Инвеститорите во Македонија ќе дојдат кога ќе се создадат одредени услови,но одлуката не се донесува наеднаш,тоа е процес,вели во интервју за Дојче Веле министерката за економија Вера Рафајловска

default

Рафајловска е оптимист за економскиот развој на земјата

Енергетските капацитети на Македонија можат да ги задоволат потребите од електрична енергија во земјата,секако со внесување дополнителни количини од странство по потреба.Во Македонија се присутни или се заинтересирани за влез познати светски компании од областа на енергетиката.

Грција и Македонија имаат добри економски односи.Грција е еден од најголемите инвеститори во Македонија.Колку спорот со името може да влијае негативно врз нив,особено по одлуката на македонската царина да ги враќа стоките со ознаката БЈРМ?

Не верувам дека преземените мерки ќе имаат лоши реперкусии,дека спорот со името ќе влијае негативно,Грците се многу присутни економски во Макеоднија,тврди Рафајловска.

Реклама