Инаугурација на Доналд Трамп: Помпа за Mr. President | Свет | DW | 20.01.2017
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Свет

Инаугурација на Доналд Трамп: Помпа за Mr. President

Кај Џорџ Вашингтон работата се заврши со полагање заклетва, говор и почесна стрелба. Четириесет и четири претседатели потоа, „Inauguration Day“ е богат со традиција, раскош и шоу.

Како ќе мине инаугурацијата и кој сѐ ќе стои со часови на јануарскиот студ за Доналд Трамп? Своето учество го откажаа повеќе од 40 конгресмени. Меѓутоа, „Inauguration Day“ на 45-от американски претседател и покрај тоа најверојатно ќе биде „great“, „terrific“ и „fantastic“. Како беше во минатото? 

DW.COM

Реклама